De vacht van de Labradoodle

Eén van de hoofd redenen waarom we kiezen voor de Labradoodle is;  de prachtige vacht!  De labradoodle heeft een schattig en zacht uiterlijk vanwege zijn mooie volle vacht. De meeste hebben ook mooie krullen. Een beetje als een knuffelbeer! De Labradoodle verhaart niet en heeft weinig geur. Daarom is de Labradoodle zeer geschikt voor mensen die last hebben van allergieën. De vacht dient wel zeer goed onderhouden te worden en moet ook regelmatig ingekort worden. De vachtverzorging is vrij intensief! Dit vergt de nodige inspanning van de eigenaar. Ook bij de opvoeding is het zeer belangrijk de hond hier goed in te trainen. Hier moet je wel tijd voor hebben en je moet het ook wel leuk vinden, want het komt echt heel veel terug in de loop van de jaren dat je de hond hebt!

De Labradoodle zal eens in de 6 tot 8 weken getrimd worden in een goede trimsalon.  Hier wordt een hond geknipt of geschoren. Dit is van belang om de vacht gezond te houden. Tussendoor is er veel werk voor de eigenaar om de vacht klitvrij en gezond te houden. De labradoodle mag regelmatig gewassen worden met de juiste producten. Dit is juist heel goed voor de vacht om hem gezond te houden.

De labradoodle kan de volgende vacht types hebben:

  • Wavy Fleece
  • Curly Fleece
  • Straight Fleece
  • Wol

Alle 4 deze vachtsoorten hebben geen ondervacht. Al op jonge leeftijd is te zien wat voor soort vacht de pup zal krijgen. Je kan het ook zien door goed naar de ouders van de pup te kijken. In het eerste jaar zal de vacht nog wel veel veranderen.  Vanaf circa 7/8 maanden komt de hond in de vachtwissel en verandert de vacht.  De puppyvacht maakt plaats voor de volle dikkere vacht. Hier hebben wij een speciaal item over gemaakt. Als de Labradoodle  ongeveer 1 1/2 jaar oud is heeft hij de volwassen volle vacht.

No Comments

Leave a Reply